Acesta este o prăjitură pufoasă cu picurare de vanilie, cu o mulțime de stropi și o cremă de unt de vanilie bătută. Este aproape imposibil să nu te simți fericit când vezi pop-ul distractiv al confettiului curcubeu! 

Ingrediente

  • 1 cana unt nesarat, temperatura camerei
  • 1/3 cană ulei vegetal
  • 1-3/4 cani de zahar
  • 3 ouă mari, la temperatura camerei
  • 3 albusuri mari, la temperatura camerei
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 3 cani de faina de prajitura
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 1 cană de zară, la temperatura camerei
  • 1/4 cană stropi curcubeu
  • crema de unt:
  • 2 cani de unt nesarat, inmuiat
  • 6 căni de zahăr de cofetă, cernut
  • 4 linguri smantana grea pentru frisca
  • 1-1/2 linguriță extract clar de vanilie
  • picatură:
  • 1/4 cană smântână grea pentru frișcă
  • 1 cană chipsuri albe de copt
  • Colorant alimentar pastă albastră moale

Directii

  1. Preîncălziți cuptorul la 350°. Aliniați partea inferioară cate 6 centimentri. Veti avea nevoie de tavi rotunde cu pergament si hârtie. Într-un castron mare, amestecati crema de unt, uleiul și zahărul până devine ușor și pufos, timp de 5-7 minute. Se adauga ouale, apoi albusurile, cate unul, batand bine dupa fiecare adaugare. 
  2. Bateți în vanilia.
  3. Într-un alt bol, bateți făina, praful de copt și sarea; se adauga in amestecul smantana alternativ cu zara, batand bine dupa fiecare adaugare. 
  4. Transferați în tigăile pregătite. Coaceți până când o scobitoare introdusă în centru iese curată, 15-20 de minute. Se răcește în tigăi cu 10 minute înainte de a se scoate pe masa pentru a se răci complet.
  5. Pentru crema de unt, intr-un castron mare, bate untul pana devine cremos. Se bate treptat zahărul de cofetă până se omogenizează. Se adauga smantana si vanilia. Bateți până devine ușor și pufos, 5-7 minute.
  6. Pentru picurare, la cuptorul cu microunde, se încălzește smântâna până la fierbere. Se toarnă peste chipsuri; se amestecă cu un tel până se omogenizează. 
  7. Se adauga nuanță după dorință cu colorant alimentar. Se răcește ușor, amestecând din când în când.
  8. Pentru a asambla prajitura, asezati 1 strat de tort pe o farfurie de servire; se întinde cu ½ cană glazură. Repetați straturile. Acoperiți cu stratul de tort rămas. Înghețați blatul și părțile laterale ale tortului cu ½ cană glazură. Congelați până se fixează, aproximativ 10 minute. Înghețați deasupra și părțile laterale cu 1 cană de glazură. Se toarnă picături deasupra prăjiturii, lăsând o parte să curgă peste margini. Glazura rămasă în jurul marginilor superioare se acopera cu stropi suplimentari. Apăsați ușor stropii suplimentare în glazură pe părțile laterale ale tortului.

Informații nutriționale

1 felie: 658 calorii, 38 g grăsimi (21 g grăsimi saturate), 110 mg colesterol, 223 mg sodiu, 77 g carbohidrați (60 g zaharuri, 0 fibre), 5 g proteine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here