Stiati ca pentru prima data, agricultorii au folosit folie solar la inceputul anilor 1960, cu scopul de a acoperi structurile de lemn ale solariilor si ale serelor?

Din momentul aparitiei sale pe piata si pana in clipa de fata, aceasta folie a fost supusa mai multor procese de imbunatatire. Majoritatea foliei de solar este fabricata din polietilena prin procedeul de extrudare a trei straturi, cu aditivi diferiti si polimeri.

De mentionat este faptul ca fiecare dintre aceste straturi are un rol foarte important in ceea ce priveste calitatea foliei si imbunatateste performanta acesteia.

Caracteristici folie solar

Agricultorii care intentioneaza sa achizitioneze acest tip de folie trebuie sa tina cont de cateva caracteristici foarte importante. Cunoscand si luand in considerare aceste caracteristici, vor cumpara folia potrivita.

1. Durata de viata

Durata de viata a foliei de solar din polietilena este una dintre aceste caracteristici care ar trebui luata in considerare. Dat fiind faptul ca razele solare si caldura actioneaza asupra foliei de solar, este accelerat procesul de degradare, astfel ca durata de viata este de aproximativ 6 – 7 ani in cazul foliei profesionale.

Exista insa si folie solar care este low cost si care are o durata de viata de doar un an (practic este folosita un singur sezon).

In ceea ce priveste durata de viata a foliei de solar multistratificata, aceasta este de apropxiativ 6 – 7 ani, iar garantia este de 4 ani.

2. Grosimea foliei

Fara doar si poate, grosimea foliei este o alta caracteristica importanta a foliei pentru solar. Aceste folii pot avea grosimi diferite, de la 100 pana la 200 microni. Pentru solariile si serele permanente se folosesc foliile solar care au grosimea cuprinsa intre 150 si 200 microni. Folia de 200 de microni este perfecta pentru conditiile climatice din Romania.

3. Transparenta foliei

Fara doar si poate, transparenta foliei este o alta caracteristica importanta pe care agricultorii trebuie sa o aiba in vedere. Pentru culturile care au nevoie de un maxim de lumina, folia transparenta reprezinta solutia ideala.

Acest tip de folie este potrivit si acolo unde luminozitatea este redusa. Si serele modulare ultra – moderne care sunt mari producatoare de dioxid de carbon folosesc folia transparenta.

4. Prinderea foliei

O alta caracteristica de luat in considerare o reprezinta sistemul de prindere al foliei. Se poate opta pentru set profil zincat dublu sau simplu. Folia triplustratificata insa poate fi prinsa si cu cleme de prindere, cu set de aluminiu cu sarma sau se mai poate prinde si cu un set profil simplu de aluminiu.

Acestea sunt asadar cele mai importante caracteristici pe care le are o folie solar. Cei care au nevoie de o asemenea folie ar trebui sa aiba in vedere toate aceste caracteristici. Doar astfel vor achizitiona folia potrivita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here