În loc să vă ascundeți nasturii de rezervă în cutia de cusut, răsturnați-i și transformați-i în capodopere care pot fi purtate. Brățările cu nasturi sunt ușor de realizat și sunt întotdeauna distractiv de purtat. Există diferite moduri de a vă transforma nasturii în brățări, depinde doar de ceea ce vi se pare cel mai potrivit.

Brățară simplă cu nasturi

Adună-ți nasturii de rezervă. Selectează-i pe cei care crezi că vor face o brățară frumoasă. Aceasta poate fi după culoare, după dimensiuni, după formă etc. sau o combinație a acestora. Planificarea aspectului este jumătate din distracție.
Taie o bucată lungă de ată. Ar trebui să fie puțin mai lung decât încheietura mâinii, așa că măsurați-o mai întâi.
Trece-o prin găurile nasturilor. Fii creativ și creează modele așa cum ți se sugerează nasturii pe care ii ai la indemana.

  • Poți adăuga, de asemenea si alte accesorii cum ar fi alte tipuri de mărgele, etc.
Măsoara progresul brățării ținând-o în jurul încheieturii din când în când. Când ajungi aproape de sfârșit, probabil veți descoperi că trebuie să adăugi sau să mai iei din nasturi. Continua până când brățara se potrivește confortabil la încheietura mâinii.
Leagă bine ata și gata! O brățară cu nasturi ușor de realizat. Arat-o prietenilor și familiei tale.

Brățară elastică cu nasturi și margele

Selecteaza nasturii și margelele. Pentru o brățară de dimensiune standard, vei avea nevoie de aproximativ 20 de nasturi și o cantitate potrivită de margele. Alegeți nasturii și margelele în funcție de preferința ta de model; cateva sugestii sunt:

  • Alegeți toate o culoare sau o gamă variata din aceeași culoare.
  • Alege nasturi intr-o culoare, margele in alta culoare.
  • Alegeți mai multe culori, cum ar fi schimbarea modelelor de culoare sau un spectru curcubeu.
  • Alegeți toate in aceeași dimensiune sau alegeți dimensiuni diferite. Acestea pot fi plasate aleatoriu sau într-o ordine de mărime stabilită, dar planificați acest lucru din timp. (Se recomandă ca dimensiunea mărgelelor să rămână aceeași, pentru a oferi o consistență plăcută ochiului.)
Pregătiți elasticul. Taie-l la aproximativ 25 cm lungime. Realizeaza un nod la un capăt, pentru a preveni alunecarea nasturii și a mărgelelor în timp ce faci brățara. Leaga la aproximativ 5 cm de la un capăt al cordonului elastic.
Așeaza nasturele, apoi mărgelele, pe cordonul elastic. Trece butonul astfel încât să stea drept, în loc să stea plat de-a lungul șnurului; folosiți mărgeluta pentru a-l menține în această poziție. Continuați să faceți acest lucru conform oricărui model (culori sau mărimi) pe care ați ales să îl urmați, asigurându-vă că alternați între un nasture și o mărgeluta.
Continua să înfiletezi până când nasturii și margelele se potrivesc perfect în jurul încheieturii. Va trebui să verifici acest lucru din când în când pe măsură ce te apropii de sfârșitul confecționării brățării. Dacă nu ai nevoie de toți nasturii și margelele, este în regulă – foloseste-le pentru următorul proiect. Lasa cel puțin 5 cm la capătul final al elasticului.
Leagă cele două capete elastice împreună.  Fa un nod dublu sau chiar un nod de recif, pentru a fi sigur. Dacă brățara nu este legată corespunzător și se rupe, poate fi dificil să recuperezi toate piesele pierdute.
Taie orice capăt elastic în exces care iese în afară după ce ai făcut nodul. Brățara ar trebui să stea strâns și îngrijit, cu toți nasturii și margelele aranjate perfect în jurul șnurului.
Poart-o cu mândrie; tu ai facut asta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here