duminică, iulie 14
Shadow

TOP 14 RETETE TRADITIONALE care se prepara cu ocazia Sarbatorilor Pascale

Iată 14 rețete tradiționale pentru Paște:

  1. Miel la cuptor – un fel de mâncare tradițional pentru Paște, care implică coacerea mielului întreg în cuptor, de obicei cu usturoi și rozmarin.
  2. Pasca – un desert tradițional de Paște făcut din brânză dulce, stafide, coajă de lămâie și vanilie, întinsă pe o crustă de aluat dulce.
  3. Cozonac – este o pâine dulce tradițională făcută din aluat dospit, cu stafide, nuci și esență de vanilie.
  4. Ouă roșii – ouăle roșii sunt un simbol tradițional al Paștelui, fiind fierte și apoi vopsite în culori vii.
  5. Drobul – un fel de mâncare tradițională de Paște făcută din inimi, ficat și plămâni de miel, amestecate cu ceapă, ouă, mărar și verdețuri.
  6. Salată de boeuf – o salată tradițională de Paște făcută din cartofi, morcovi, mazăre, carne fiartă, murături și maioneză.
  7. Sarmale – frunze de varză sau de viță de vie umplute cu un amestec de carne tocată, orez, ceapă și condimente, fierte într-un sos de roșii.
  8. Mucenici – un desert tradițional de Paște făcut din aluat de făină de grâu, formate în forma literei „8”, fierte și apoi servite cu miere și nuci.
  9. Piftie – un fel de mâncare tradițională de Paște făcută din carne și oase de porc fierte într-un bulion gelatinos, servit rece.
  10. Ciorbă de miel – o supă tradițională de Paște făcută din carne de miel și legume, precum morcovi, ceapă, cartofi și varză.
  11. Tort de ciocolată – un desert popular de Paște făcut dintr-un blat de ciocolată, umplut cu cremă de ciocolată și decorat cu ouă de ciocolată și alte ornamente de sărbătoare.
  12. Chiftele – un fel de mâncare tradițională făcută din carne tocată, ouă, pesmet și condimente, prăjite în ulei.
  13. Plăcintă cu brânză – o plăcintă tradițională de Paște făcută dintr-un aluat subțire și crocant, umplut cu brânză dulce, stafide și nuci.
  14. Friptură de miel – o friptură tradițională de Paște făcută din carne de miel, adesea coaptă sau friptă la grătar și servită cu legume sau salate.

Miel la cuptor

Iată o rețetă simplă și delicioasă de miel la cuptor:

Ingrediente:

  • 1 miel întreg de aproximativ 3-4 kg
  • 1 capătână de usturoi tăiată în felii subțiri
  • 4-5 crenguțe de rozmarin proaspăt
  • 1 lingură de sare
  • 1 lingură de piper negru măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 cană de vin alb sec

Instrucțiuni:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Curățați mielul și îndepărtați excesul de grăsime.
  3. Tăiați câteva fante adânci în carne și înfigeți în acestea felii subțiri de usturoi și crenguțe de rozmarin.
  4. Amestecați sarea și piperul și frecați mielul cu acest amestec.
  5. Puneți mielul într-o tavă de copt și turnați uleiul de măsline peste el.
  6. Adăugați vinul alb în tavă și acoperiți mielul cu folie de aluminiu.
  7. Coaceți mielul timp de 2-3 ore, în funcție de dimensiunea acestuia. Îndepărtați folia în ultimele 30 de minute de coacere pentru a obține o crustă crocantă.
  8. Scoateți mielul din cuptor și lăsați-l să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a-l tăia și servi.
  9. Servește mielul cu garnituri de legume și cartofi prăjiți, dacă doriți. Poftă bună!

Pasca

Pasca este o prajitura traditionala romaneasca care se face de obicei pentru Sarbatoarea de Paste. Iata o reteta simpla pentru pasca:

Ingrediente:

  • 500g faina
  • 200g unt
  • 100g zahar
  • 4 oua
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 250ml lapte caldut
  • 1 praf de sare
  • 500g branza dulce de vaci
  • 3 oua
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie rasa

Instrucțiuni:

  1. Se amesteca faina, untul moale taiat cubulete, zaharul, sarea, coaja de lamaie si drojdia intr-un castron mare.
  2. Se adauga ouale unul cate unul si se framanta pana cand aluatul devine elastic si nu mai lipeste de mana.
  3. Se lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald timp de aproximativ 30-40 de minute.
  4. Intre timp se pregateste umplutura: se amesteca branza de vaci cu ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
  5. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
  6. Se imparte aluatul in doua parti egale, una mai mare decat cealalta.
  7. Se intinde mai marele dintre cele doua aluaturi cu un sucitor si se aseaza in tava de copt.
  8. Se toarna umplutura de branza deasupra aluatului intins.
  9. Se intinde si cealalta bucata de aluat cu sucitorul si se acopera umplutura cu aceasta.
  10. Se unge deasupra cu un ou batut si se coace in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 45 de minute sau pana cand prajitura se rumeneste frumos deasupra.
  11. Se lasa sa se raceasca si se serveste. Pofta buna!

Cozonac

Cozonacul este o prajitura traditionala romaneasca, care se face in mod obisnuit pentru sarbatorile de Craciun sau Paste. Iata o reteta simpla pentru cozonac:

Ingrediente:

  • 1 kg faina alba
  • 400 ml lapte caldut
  • 200 g zahar
  • 200 g unt topit
  • 3 oua
  • 2 plicuri de drojdie uscata (sau 50 g de drojdie proaspata)
  • 1 lingurita sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200 g stafide sau nuci

Pentru uns:

  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
  • zahar pudra

Instrucțiuni:

  1. Se amesteca faina cu sarea si coaja de lamaie intr-un castron mare.
  2. Intr-un alt castron se amesteca drojdia uscata cu putin lapte cald si o lingura de zahar si se lasa sa se activeze timp de aproximativ 5 minute.
  3. Se adauga ouale, untul topit si laptele caldut peste drojdie si se amesteca bine.
  4. Se toarna amestecul de drojdie peste faina si se amesteca bine pana cand se formeaza un aluat elastic si nelipicios.
  5. Se lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald si ferit de curenti de aer timp de aproximativ o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
  6. Dupa ce aluatul a crescut, se adauga stafidele sau nucile si se framanta putin aluatul pentru a le incorpora.
  7. Se imparte aluatul in doua bucati egale si se intind cu sucitorul in forma dreptunghiulara.
  8. Se ruleaza fiecare bucata de aluat in forma de rulou si se pun intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
  9. Se lasa cozonacii sa creasca din nou intr-un loc cald si ferit de curenti timp de aproximativ 30-40 de minute.
  10. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
  11. Se unge fiecare cozonac cu un amestec de ou batut cu lapte si se coace in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 45-50 de minute sau pana cand sunt rumeniti si copti.
  12. Se lasa sa se raceasca si se serveste presarat cu zahar pudra. Pofta buna!

Drobul

Drobul este un preparat traditional romanesc, care se face in mod obisnuit pentru masa de Paste. Este o combinatie delicioasa de carne de miel, oua, verdeata si condimente. Iata o reteta simpla pentru drob:

Ingrediente:

  • 1 kg carne de miel tocata (poti folosi si carne de pui sau vita)
  • 4 oua
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 1 legatura de marar, tocat marunt
  • 1 legatura de patrunjel, tocat marunt
  • 1 lingura de unt sau ulei de masline
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura de piper negru macinat
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 1 lingura de busuioc uscat
  • 1 lingura de paprika

Pentru decor:

  • 3 oua fierte tari
  • frunze de patrunjel sau marar
  • masline

Instrucțiuni:

  1. Se amesteca carnea tocata cu ouale, ceapa tocata, mararul si patrunjelul si se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, busuioc si paprika.
  2. Se amesteca bine compozitia si se lasa sa se odihneasca timp de aproximativ 30 de minute.
  3. Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si se unge o tava de copt cu unt sau ulei.
  4. Dupa ce compozitia de carne s-a odihnit, se adauga faina si se amesteca bine pentru a lega compozitia.
  5. Se aseaza compozitia de carne in tava de copt si se niveleaza cu o spatula.
  6. Se aseaza ouale fierte tari pe lungime in mijlocul compozitiei de carne.
  7. Se acopera ouale cu compozitia de carne, formand o forma ovala.
  8. Se decoreaza drobul cu frunze de patrunjel sau marar si cu masline.
  9. Se coace in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 45-50 de minute sau pana cand este rumenit si copt.
  10. Se lasa sa se raceasca putin si se serveste cald sau rece, taiat in felii. Pofta buna!

Salată de boeuf

Salata de boeuf este un fel de mancare traditional romanesc, care se serveste de obicei la mesele festive, inclusiv de Paste. Iata o reteta simpla pentru salata de boeuf:

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 300 g mazare congelata
  • 300 g carne de pui fiarta sau vita
  • 4 oua fierte tari
  • 3-4 castraveti murati
  • 1 lingura de mustar
  • 1 lingura de otet
  • 3-4 linguri de maioneza
  • sare si piper dupa gust
  • frunze de patrunjel proaspete pentru decor

Instrucțiuni:

  1. Se fierb cartofii, morcovii si pastarnacii in apa cu sare pana cand sunt moi.
  2. Se scurg si se lasa sa se raceasca putin.
  3. Intre timp, se fierb ouale pana cand sunt tari.
  4. Cand cartofii, morcovii si pastarnacii s-au racit, se taie cuburi mici.
  5. Carnea fiarta se taie si ea cubulete.
  6. Castravetii murati se taie cubulete.
  7. Intr-un bol, se amesteca cartofii, morcovii, pastarnacii, mazarea, carnea fiarta si castravetii murati.
  8. Se adauga mustarul, otetul si maioneza si se amesteca bine.
  9. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  10. Ouale fierte se taie felii sau cuburi si se pun deasupra salatei de boeuf.
  11. Se decoreaza cu frunze de patrunjel proaspete.
  12. Se lasa salata sa se raceasca putin inainte de servire. Pofta buna!

Sarmale

Sarmalele sunt un preparat traditional romanesc, adesea servit la masa de Paste. Acestea sunt realizate din frunze de varza acra sau dulce umplute cu o compozitie de carne tocata, orez si condimente. Iata o reteta simpla pentru sarmale:

Ingrediente:

  • 1 varza acra mare
  • 500 g carne de porc tocata
  • 200 g orez
  • 1 ceapa mare, tocata marunt
  • 2 linguri de pasta de tomate
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura de piper negru macinat
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 1 lingura de paprika
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura de ulei de masline sau unt

Instrucțiuni:

  1. Se desface varza acra in frunze si se indeparteaza partea groasa de la baza fiecarei frunze.
  2. Se oparesc frunzele de varza cu apa clocotita timp de 5-10 minute sau pana cand devin moi.
  3. Se clatesc frunzele cu apa rece si se lasa sa se scurga.
  4. Intr-un castron mare, se amesteca carnea de porc tocata cu orezul, ceapa tocata, pasta de tomate, sare, piper, cimbru si paprika.
  5. Se ia cate o frunza de varza si se pune o lingura de compozitie de carne tocata in mijlocul frunzei.
  6. Se ruleaza frunza in jurul compozitiei de carne, lasand capetele frunzei deschise.
  7. Se aseaza sarmalele in tava de copt, in doua randuri.
  8. Se presara foile de dafin peste sarmale si se toarna peste ele uleiul de masline sau untul.
  9. Se toarna apa suficienta pentru a acoperi jumatatea inferioara a sarmalelor.
  10. Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 2-3 ore.
  11. Se servesc sarmalele calde, cu smantana si ardei iute, dupa preferinta. Pofta buna!

Mucenici

Mucenicii sunt un dulce traditonal romanesc, care se prepara si se serveste de obicei in ziua de 9 martie, la sarbatoarea Mucenicilor. Cu toate acestea, ei pot fi pregatiti si la Paste. Iata o reteta simpla pentru mucenici:

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 300 ml apa
  • 100 g nuca macinata
  • 100 g miere
  • 1 lingura de ulei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/4 lingurita de nucsoara
  • sare

Pentru sirop:

  • 500 g zahar
  • 500 ml apa
  • 1 baton de scortisoara
  • coaja rasa de la o lamaie

Instrucțiuni:

  1. Intr-un bol mare, se amesteca faina, nuca macinata, coaja de lamaie, scortisoara, nucsoara si sare.
  2. Se adauga apa si uleiul si se amesteca pana cand se formeaza o aluat moale si elastic.
  3. Se lasa aluatul sa se odihneasca timp de 30 de minute.
  4. Dupa ce a trecut timpul de odihna, se ia o bucata mica de aluat si se formeaza un fir lung si subtire, cu o grosime de aproximativ 1 cm.
  5. Se taie firul de aluat in bucati de aproximativ 5 cm si se modeleaza fiecare bucata in forma de os.
  6. Se pun mucenicii intr-o cratita cu apa clocotita si se fierb timp de aproximativ 10 minute sau pana cand se ridica la suprafata.
  7. Se scot mucenicii din apa cu o spumiera si se aseaza pe un prosop de bucatarie pentru a se scurge.
  8. Intr-un vas, se amesteca zaharul, apa, coaja de lamaie si batonul de scortisoara si se fierbe pana cand se obtine un sirop gros.
  9. Cand siropul s-a racit, se adauga mierea si se amesteca bine.
  10. Se servesc mucenicii cu siropul de miere deasupra. Pofta buna!

Piftie

Piftia este un preparat tradițional românesc, făcut din picioare de porc, care se consumă de obicei în timpul sărbătorilor de iarnă, dar poate fi pregătită și la alte ocazii. Iată o rețetă simplă pentru piftie:

Ingrediente:

  • 2 picioare de porc
  • 1 ceapă mare
  • 2 căței de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 10 boabe de piper
  • sare

Instrucțiuni:

  1. Picioarele de porc se curăță bine și se pun într-o oală mare.
  2. Se adaugă apă suficientă pentru a le acoperi și se pune oala pe foc mare.
  3. După ce apa clocotește, se adaugă ceapa tăiată mărunt, cățeii de usturoi, foile de dafin, boabele de piper și sare după gust.
  4. Se lasă picioarele de porc să fiarbă timp de aproximativ 3-4 ore sau până când carnea se desprinde ușor de os.
  5. Când sunt gata, se scot picioarele de porc din supă și se lasă să se răcească.
  6. Supa se strecoară printr-un tifon sau prin sită pentru a elimina orice impurități și se toarnă într-un alt vas.
  7. Carnea se desprinde de pe oase și se taie bucăți potrivite.
  8. Se pune carnea într-un vas de sticlă sau ceramică și se toarnă supa strecurată deasupra.
  9. Se acoperă vasul cu folie de plastic și se lasă să se răcească la frigider timp de câteva ore sau până a doua zi.
  10. După ce s-a întărit, piftia se servește tăiată în felii alături de muștar și ceapă verde tăiată mărunt. Poftă bună!

Ciorbă de miel

Ciorba de miel este un preparat tradițional românesc, perfect pentru sezonul de primăvară, când mielul este la mare căutare. Iată o rețetă simplă pentru ciorba de miel:

Ingrediente:

  • 500 g carne de miel (preferabil cu os)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 1 legătură de leuștean
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de boia dulce
  • 1 linguriță de piper măcinat
  • 2 litri de apă

Instrucțiuni:

  1. Se taie carnea de miel în bucăți potrivite și se pune la fiert într-o oală mare, împreună cu aproximativ 2 litri de apă rece.
  2. Se adaugă ceapa tăiată mărunt, morcovii, păstârnacul și țelina curățate și tăiate în cubulețe. Se adaugă și o linguriță de sare și se lasă să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ o oră.
  3. După ce legumele și carnea sunt fierte, se scoate carnea din oală și se lasă la răcit puțin.
  4. Între timp, se adaugă boiaua dulce și piperul în oală și se lasă să fiarbă încă 10-15 minute.
  5. Când carnea s-a răcit suficient pentru a fi manevrată, se curăță de oase și se taie bucăți mici.
  6. Carnea se adaugă din nou în oală și se lasă să fiarbă încă 5-10 minute.
  7. La final, se adaugă leușteanul tăiat mărunt și se mai lasă să fiarbă încă 2-3 minute.
  8. Ciorba de miel este gata să fie servită, caldă, alături de o lingură de smântână și pâine proaspătă. Poftă bună!

Tort de ciocolată

Iată o rețetă simplă pentru un delicios tort de ciocolată:

Ingrediente pentru blat:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 200 g unt
  • 150 g zahăr
  • 4 ouă
  • 150 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • o priză de sare

Ingrediente pentru glazură:

  • 150 g ciocolată neagră
  • 100 ml smântână pentru frișcă

Instrucțiuni:

  1. Se preîncălzește cuptorul la 180°C și se unge cu unt o formă de tort cu diametrul de aproximativ 22 cm.
  2. Se topește ciocolata și untul într-un vas pe baie de abur sau în cuptorul cu microunde.
  3. Se bate ouăle și zahărul până la obținerea unei compoziții spumoase și se adaugă amestecul de ciocolată și unt, amestecând continuu.
  4. Se adaugă făina, praful de copt și sarea și se amestecă până se obține o compoziție omogenă.
  5. Se toarnă aluatul în formă și se dă la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute, până când trece testul cu scobitoarea (se înfige o scobitoare în mijlocul prăjiturii și dacă iese curată, înseamnă că e gata).
  6. După ce blatul s-a răcit, se pregătește glazura: se topește ciocolata într-un vas pe baie de abur sau în cuptorul cu microunde și se amestecă cu smântâna pentru frișcă.
  7. Se toarnă glazura peste blatul de ciocolată răcit și se lasă la frigider timp de cel puțin o oră, până când glazura se întărește.
  8. Se taie tortul în felii și se servește cu o lingură de frișcă, dacă se dorește. Poftă bună!

Chiftele

Iată o rețetă simplă pentru chiftele delicioase:

Ingrediente:

  • 500 g carne de vită și porc mărunțită
  • 1 ceapă mare, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 1 ou mare, bătut ușor
  • 2 lingurițe de sare
  • 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 1/2 linguriță de boia dulce
  • 50 g de pesmet
  • 2 linguri de ulei pentru prăjit

Instrucțiuni:

  1. Într-un bol mare, se amestecă carnea mărunțită cu ceapa tocată, usturoiul tocat, oul bătut, sarea, piperul negru și boiaua dulce. Se amestecă bine toate ingredientele până când se obține o compoziție omogenă.
  2. Se adaugă pesmetul treptat și se amestecă bine până când se obține o compoziție ușor lipicioasă.
  3. Se încinge uleiul într-o tigaie mare, la foc mediu.
  4. Se formează chiftele rotunde sau ovale, de dimensiuni potrivite și se pun în tigaie, încet, astfel încât să nu se atingă. Se prăjesc chiftelele pe ambele părți până se rumenesc, în jur de 4-5 minute pe fiecare parte.
  5. Se scot chiftelele din tigaie cu o spatulă și se așază pe un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei.
  6. Se servesc chiftelele calde cu cartofi prăjiți sau piure de cartofi și salată verde. Poftă bună!

Plăcintă cu brânză

Iată o rețetă simplă pentru o plăcintă cu brânză delicioasă:

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 1 plic de drojdie uscată (7 g)
  • 1 linguriță de sare
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 300 ml apă călduță

Pentru umplutură:

  • 500 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 2 linguri de smântână
  • 1 lingură de zahăr
  • sare și piper după gust

Instrucțiuni:

  1. Într-un bol mare, se amestecă făina cu drojdia uscată și sarea. Se adaugă uleiul și apa călduță și se amestecă bine cu o lingură până când se formează un aluat omogen. Se acoperă cu un șervet de bucătărie și se lasă să se odihnească timp de 30 de minute.
  2. Între timp, se pregătește umplutura. Într-un bol mare, se amestecă brânza de vaci cu ouăle, smântâna și zahărul. Se adaugă sare și piper după gust și se amestecă bine până când se obține o compoziție omogenă.
  3. Se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
  4. După ce aluatul a odihnit timp de 30 de minute, se întinde pe o suprafață presărată cu făină, într-o formă rotundă sau pătrată, în funcție de preferință.
  5. Se așează aluatul întins într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
  6. Se pune umplutura de brânză peste aluat, răspândind-o uniform.
  7. Se așează plăcinta în cuptor și se coace timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când aluatul este rumenit și umplutura este bine coaptă.
  8. Se scoate plăcinta din cuptor și se lasă să se răcească timp de câteva minute înainte de a fi servită.
  9. Se poate servi caldă sau rece, cu o salată verde alături. Poftă bună!

Friptură de miel

Iată o rețetă simplă pentru friptură de miel la cuptor:

Ingrediente:

  • 1 bucățică de miel (aproximativ 1,5 kg)
  • 4 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper proaspăt măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 cană de supă de pui sau apă

Instrucțiuni:

  1. Încălziți cuptorul la 220 de grade Celsius.
  2. Frecați bucățica de miel cu usturoiul mărunțit, sare și piper.
  3. Într-un vas de copt, adăugați uleiul de măsline și încălziți-l în cuptorul preîncălzit timp de 5-7 minute.
  4. Adăugați bucățica de miel în vasul de copt, cu partea cu grăsimea în jos.
  5. Adăugați supa de pui sau apa în vasul de copt, dar încercați să nu acoperiți carnea cu lichid.
  6. Puneți vasul de copt în cuptor și coaceți bucățica de miel timp de aproximativ 20 de minute pentru fiecare jumătate de kilogram, în funcție de preferința de gătire a cărnii.
  7. După ce ați terminat de copt bucățica de miel, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se odihnească timp de 10-15 minute, astfel încât sucurile să se redistribuie în interiorul cărnii.
  8. Feliați bucățica de miel și serviți-o alături de garnituri precum cartofi copți, legume sau salate. Poftă bună!

Friptură de miel

Iată o altă rețetă pentru friptură de miel la cuptor:

Ingrediente:

  • 1 bucățică de miel (aproximativ 2-2,5 kg)
  • 6 căței de usturoi, mărunțiți
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de piper proaspăt măcinat
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1 cană de vin alb sec
  • 2-3 ramuri de rozmarin proaspăt

Instrucțiuni:

  1. Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Frecați bucățica de miel cu usturoiul mărunțit, sare și piper.
  3. Într-un vas de copt, adăugați uleiul de măsline și încălziți-l în cuptorul preîncălzit timp de 5-7 minute.
  4. Adăugați bucățica de miel în vasul de copt și turnați vinul alb peste ea.
  5. Adăugați rozmarinul în vasul de copt, iar apoi acoperiți vasul de copt cu folie de aluminiu.
  6. Puneți vasul de copt în cuptor și coaceți bucățica de miel timp de 2-3 ore, în funcție de preferința de gătire a cărnii. În ultima jumătate de oră, îndepărtați folia de aluminiu pentru a permite crustei să se formeze.
  7. După ce ați terminat de copt bucățica de miel, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se odihnească timp de 10-15 minute, astfel încât sucurile să se redistribuie în interiorul cărnii.
  8. Feliați bucățica de miel și serviți-o alături de garnituri precum cartofi copți, legume sau salate. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *